torsdag 17 april 2014

Tour de Mallorca del2

5 cykeldagar avklarade, en kvar, 43 mil cyklade och endast berg. Först idag har jag lyckats få cykelbrännan, detta trots solskyddsfaktor. Kan ha att göra med att det också var den längsta dagen med 4.5h aktiv cykling.

Idag mötte vi upp Jens, polare till Peder, som behövde en paus från familjen och få cykla lite. Möttes 9 i Bunyola för att köra ganska klassiska sträckor över Coll d'honor, Coll de sa Batalla, förbi sa Calobra (men tyvärr ej ned hela vägen), vidare över puig Major. Puig major,880m, är högsta cyklingsbara punkten utom när de öppnar upp hela vägen upp en gång per år för tävling (1415). I vanliga fall är det militärområde. Sedan ner via Fornalutx, över Coll de Soller och tillbaka till Bunyola. Blev en lång dag som avslutades vid poolen med Don Simon sangria och lite korv och chips.

Igår tog Sussi vilodag och jag cyklade västerut mot Andratx, rundade Galilea, Puigpunyent och tillbaka. Blev 10 trevliga mil i min ensamhet som tog 3.42. 2 timmar hemma kan kännas som lång tid men 3.4 här var mysigt nästan hela tiden. Man tittar ut över vyerna och stortrivs.

Idag nämnde Jens att strava är väldigt poppis även här. Har inte kört med mobilen men ska ladda upp från garmin när jag kommer hem. Ska bli kul att se hur snabba folk är på de olika stigningarna :)

Även resten av familjen tycker mallis är super och i skrivande stund sitter de och kollar hus i Deia, soller, Valldemossa. Hus här och stuga i Funäs är nog allt man behöver...


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar