lördag 19 april 2014

Sa Calobra

Egentligen skulle vi bara cykla förmiddag, sen var det lunch bokad på en fiskrestaurang i Deia. Men vi hade ju bara åkt förbi Sa Calobra dagen innan och suget att prova den var stort. För stort. Så planerna ändrades. Äta kan man ju göra närsomhelst.

Hade också en plan på att prova Stravasträckan Soller - Tunneln Puig Major så snabbt jag i princip kunde. Det är en fin stigning med snittlutning 6% och 14km lång. Efter en mjuk start ned från Deia började vi med den då det fanns krafter kvar. Vi hade många höjdmeter planerade under dagen. Rekordet har Michael Kwiatkowski från Omega-pharma quickstep på 33.12 och snitt 24.8.

Körde på från start men benen var kanske inte helt igång ännu. Pulsen steg snabbt och jag snittade nog runt 86% men syran låg på en kontrollerbar nivå. 42.14 tog det för mig med ett snitt på 19.7 enligt Strava, klockan visade 20 blankt. Men det räckte iaf till en 126 plats av 4260 eller topp 3%. Nöjd med det med tanke på att det är en del kända namn på den där listan.



Sen var det mer eller mindre ned hela vägen till Sa Calobra och Cala Tuent där vi stannade för lunch på Es Vergeret innan det var dags att ta sig tillbaka. Supermysig restaurang precis vid havet.



Tillbaka hade vi ca 2mil uppför innan det var dags för utförslöpan ned till Porto Soller där vi skulle lämna tillbaka cyklarna. Benen började bli möra, både av dagens backar men också av de 5 tidigare dagarna.

Beslutet att ta Sa Calobra var iaf helt rätt. Var en grymt shysst väg som jag inte hade velat missa. Hade ju såklart kunnat spara till nästa gång, för det lär blir fler cykel/semesterresor, men den tål att köras igen. Kanske med pigga ben och Strava :)



Vägen slingrar sig hela vägen till havet och är ca 1mil från toppen och ner.

Kvällen och även resan avslutades med middag och sedvanlig sangria hour. Nu är det tillbaks till verkligheten men först cykelträning med Conti på måndag. Lite kallare, lite flackare men högre hastighet.



Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar