fredag 8 november 2013

Forskarna har sagt det, då måste det vara sant

Tyska forskare säger att det finns risk för att vanliga motionärer tränar för mycket, att det skapar ett beroende. Folk blir osociala träningsnördar. Det borde isåf glädja dem att många i alla fall tränar i grupp och inte blir totalt eremitiserade.


Tydliga tecken är tydligen rastlöshet. Antar de menar att man inte kan sitta i soffan i ro och äta din godispåse utan att man vill röra sig.

En motionär som ligger på 10-15 timmar i veckan tränar ganska flitigt. Det är inte så många vanliga som ligger över 15h skulle jag säga. Men låt oss säga 14 för att göra det lätt så blir det 2h per dag.

Förra året gjordes en undersökning som visade att svenska tv-tittartrenden var bruten. Sedan 2005 hade det ökat men nu minskade det med 4min/dag. Stort.


Men den genomsnittliga tiden ligger fortfarande på nästan 3h! Per dag!? Hur hinner folk med. Jag försöker få ihop min tränigstid men är inte i närheten sv dessa siffror. Tur att man inte blir osocial av tv för då hade hela svenska folket varit i riskgruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar