fredag 27 juni 2014

Vansbro – Ett triathlon som blir ett duathlon?


Imorgon är det Vansbro triahlon. Har fasen sett fram emot detta sen förra året när jag var där som åskådare. Då var det strålande sol, vi köpta pizza och satt utmed löpbanan och tryckte Hawaii. It was beautiful. Nu visar Vanåns temperatur 14.6 grader, luftempen enligt yr är 10-14 grader under dagen med 1-2mm regn.

Enligt svenska triathlonförbundets regler gäller att om lufttemperaturen är lägre än vattnet minskas officiella vattentemperaturen med 0,5c per grad differens. Skulle det vara 10 i luften och 14.5 i vattnet blir officiell vattentemp alltså 12.25. Under 13 ställs simningen in, mellan 14-14.9 förkortas den. Det är alltså stor risk att det blir någon ändring men det kommer vi veta först kl 10 imorgon förmiddag.Jag skulle troligtvis gynnas av att det blir löp-cykel-löp men samtidigt är det ju inte ett duathlon man anmält sig till så det känns lite kasst. Norseman i Norge går uppenbarligen inte efter internationella triathlonförbundets regler eftersom det ofta är runt 13 grader i den fjord man simmar i där. Eftersom den står på listav av todo race så kanske detta vore en lämplig kännapå-upplevelse.

Inte helt lätt att veta hur man ska klä sig heller. Blir det simning kommer man upp i en våt racesuit. Vindjacka, armvärmare eller riktigt cykeltröja? Diskhandskar på om det regnar? Skoskydd? Det kommer förstöra tiden i T1 totalt men att cykla 9 mil i vara genomfrusen tar mycket energi.


Köpte ju också en Casco speed airo av en vän i veckan som beställt för liten. Tog den på en provtur igår och det var grymt bra ventilering för att vara en aero/tt-hjälm. Är man van vid Catlike whisper och har lite hår på huvet håller man sig ganska sval men denna var grym. Och grym sikt med visiret. Ingen kant från glasögonen som stör när man ligger i tempoställning. Men hur blir visiret om det spöregnar? Lika bra som glasögon, bättre eller sämre? Bör ju inte experimentera med sådant precis innan tävling men vafan…Kalmar är ju trots allt TÄVLINGEN.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar