fredag 21 mars 2014

Topptur i vaset







Tiden var kommen för Susi att träffa Jönsson (rockadventure). Eftersom hon inte varit så sugen på isklättring och alpinturerna inte passade tidsmässigt bestämde vi att gå på topptur vilket vi båda varit sugna på. Jag tyckte också det var dags att testa splitboard.

Jönsson plockade upp oss på Gardemoen med minibussen. I bilen fanns redan Staffan, Mats,Håkan,Cissi,Mia och Otto. Ett glatt gäng grymt taggade på skidor.

Dag1. Spenderade 1,5h i affären för uthyrning. Långsammare expedit får man leta efter. 1h för att vända splitboarden från regular till goofy påstod hon. Det gjorde jag på 12min hemma själv. Susi fick ett par dynafit racepjäxor som inte passade så bra. De hade inga andra sa damen. När vi åkte tillbaka på eftermiddagen var det en annan som jobbade och vips så fick hon nya pjäxor, sprillans skidor och helt nya stighudar!

Tillslut är vi framme vid Storbotnskarvet.1505 heter toppen vi skulle börja med och ca 700 höjdmeter. Tyvärr var det VM i flatljus och en skare som var helt sinnes. Var tredje sväng var det vurpa för samtliga i gruppen. Det blev endast en tur den dagen. Pasta Bolognesen på kvällen satt dock fint.




Dag2. En timmes bilfärd från hytten hoppades vi på att hitta bättre före i Frostdalen. Så var det tyvärr inte. Stundtals lite sikt med oftast inget. Vindbyar på uppåt 17m/s upp mot toppen, hängdrivor som byggts, och nån mindre lavin som gått gjorde ingen glad. Men man känner att man lever. Fasen så gott ändå.

Men det blev endast en runda i Frostdalen innan vi styrde hemåt. I bilen börjar det dock klarna upp så när vi kom hem tog vi på stighudarna och tog närmsta topp, bilden nedan. Och jäklar vad nice det var med lite åkbar snö och sol.



Lite bastu efter det och nu väntar gulaschen. Märkligt hur gott allt smakar efter en heldag i naturen.

Dag3. Imorrn bär det av mot Nibbi. Vädret ser kanske inte perfekt ut men gruppens humör är på topp. Imorrn ska vi tävla mot norrmännen mot toppen :)







- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar