måndag 6 januari 2014

Jäklar vad vi åkt skidor!

Tillbaka till verkligheten och jobbet. Men det betyder också tillbaka til löpning, simning och cykling.Men veckan som gått har varit riktigt grym. Inte bara trevlig i goda vänners lag utan även en hel del träning, 17h närmare bestämt på 6 dagar. Rekord för mig. Vi har bott i en stuga i Funäsdalen som i princip låg på transitspåret. Vi kunde ta på oss skidorna på vägen utanför stugan och åka till det perfekt pistade spåret. Bättre blir det knappt. Systemen i de olika orterna sitter ihop och ger totalt 300km spår. Jag åkte 235km under veckan. Ösen ännu mer.

Tisdag var nyårsafton men vi han ändå med två pass. 3,6 mil förmiddag med helt fel valla som bara frös under och 1,4 mil på eftermiddagen innan det var dags att ta tag i middagen.

Onsdag - anade att man kanske skulle vara trött så vi satsade på utförsåkning på dagen. Men sen smög sig suget på och vid 18 blev det en 2,8milsrunda med 8,6km bonusrunda när vi fick leta efter en vi trodde åkt vilse i spåren.

Torsdag - Skoter på förmiddagen gjorde att vi valde att bara köra ett pass men istället lite längre. 4,7 mil blev det och ett halvt vasalopp. Jag är glad att vasan är så pass mycket nedför.

Fredag - Kort teknikpass på förmiddagen på 6,5km eftersom vi skulle kolla på en stuga vid lunch. Blev ganska sugen på att ha något där då det inte bara är vinteraktiviteter utan även sommar samt finfina klättring & multisportsmöjligheter. 1,9 mil eftermiddag innebär att detta blev veckans kortaste sträcka.

Lördag - 3,2 mil till fjällnäs fjällhotell där vi bestämt att äta lunch. 1,45mil eftermiddag med inslag av 2,4km intervaller.

Söndag - 2,9 mil innan det var dags att sätta sig i bilen tillbaka till Stockholm.

Det känns lite tungt att komma hem till regn och 8 plusgrader. Rullskidorna lockar inte alls lika mycket som nedanstående lamppass till Bruksvallarna. Helt fantastiskt att glida fram i mörkret och bara se skenet från våra lampor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar