torsdag 7 juni 2012

Alpe d'huez

Har ägnat dagen åt att boka flyg kors och tvärs över Europa för att få ihop mina tre semesterveckor. Den första veckan i juli går till Franrike, den andra i augusti består av en en långhelg i Barcelona för att sedan flyga vidare till Frankrike där det vankas alpinklättring i Serre chevalier. Kommer bli shysst!




















Den första veckan är relativt cykelorienterad. Vi flyger till Nice för att ta det lite lungt en dag, sola och dricka en och annan öl . Sedan börjar det. Vi kör till alpe d'huez och cyklar denna legendariska etapp. Hyrcyklar är bokade och chiptidtagning finns på plats, allt för att få en officiell tid. Duktiga gör de 1,4 milen på en timme, Roberto Vacchi säger att det tar en dödlig en dag att ta sig upp. Ska bli mycket intressant att se vad man själv kan prestera för tid.



Efter alpe d'huez styr vi vidare mot Pyrenéerna där en bergsetapp i touren väntar. Fortfarande lite oklart hur vi ska sova då folk köar i dagar för dessa etapper. Men bilden säger allt, detta får man inte missa. Har vi tur är det vår bil som är den där lilla på bilden. Sova i bagaget har ju ingen dött av.






För att få lite valuta för hyrbilen åker vi sedan till Bordeaux och dricker vin några dagar. Det behöver kroppen på en semester. Resan avslutas med de 60 milen till Champs-Élysées, Paris, för att se och fira målgången på Touren. Må bäste (och inte mest dopade) cyklist vinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar