tisdag 18 juni 2013

Vätternrundan 2013 - sista gången?

Här är gänget (eller i varje fall delar av 7+) som hade som mål att cykla runt sjön på 7.15. Det skulle vara mitt sista år med Vättern. Det är för långt för att kunna njuta på samma sätt som tex Siljan. Nu sprack det, troligtvis redan i Jönköping. Bommade med 19 minuter och gick in på 7.34. Frågan återstår alltså, ny satsning nästa år eller hålla sig till planen?

Men vi tar det från början. Vi var ca 20 i Lidingö och Nacka/Värmdö. Fullt tillräckligt alltså. Samling 09.20 för start 09.42. Vi som bodde i Medevi beställde färdtjänst för att spara allt krut till loppet medans guldgossarna bodde 1km från starten, centralt beläget i Motala.
På väg ner till starten smäller Peter Hampus däck och det blir lite förvirring. Tur i oturen får man väl säga eftersom det fanns tid att byta. Hade det skett 3 min in i loppet hade det inte varit lika skoj. 

Prognosen var kraftig sidvind till Jönköping och vi visste att det skulle slita. Ryktet gick innan start om nån sub8grupp som hade snittat 32 till Jönköping. Vårt mål var 41,6. Bestämde oss för att inte köra slut oss helt och hållet på denna sträcka och lyckades ändå hålla ett snitt på 38, men att få upp det till 41,6 insåg alla skulle bli svårt. Efter Jönköping fick vi dock upp tempot en hel del och det började kännas lite bättre. Dock började man se lite skillnad i hastighet i de två motorerna och redan nu började det bli folk som stod över vissa förningar. Nånstans i allt detta körde en husbil på mig när vi skulle byta motor. Visserligen bara med backspegeln men det kunde slutat riktigt illa. Den MC som följde oss längs hela rundan skulle tydligen kolla regnummer.

Första stopp var i Fagerhult. Snabb pisspaus, fylla flaskor med medhavd sportdryck och sträcka på benen var skönt. Frågan blev om vi skulle slå ihop grupperna och låta svansen vila eller fortsätta med två motorer. Det blev det senare. Anledningen var att man skulle få någon möjlighet att vila och äta, något jag tror man kan göra i belgisk om man är tillräckligt många. Nu blev Nacka/värmdö för få som var uppe och drog och vi var några från Lidingö som började gå in i deras för att inte tappa tempo. Detta slet på krafterna men vi höll hyfsat tempo ändå. När vi närmade oss Hammarsundet tror jag vi var som minst 6 eller 7 pers som snurrade och jag gick på så mycket rött det bara går. Beslut tas då att gå in i depån, något som inte var planerat. Jag fyller på sportdryck, äter några saltgurkor och börjar surpla på en kaffe när jag ser att gruppen börjar rulla ut. Får panik och slänger kaffen så det skvätter både på mig och de runt om kring. Springer till cykeln och får föst inte i pedalerna. Kommer dock ifatt de andra som rullar långsamt. Det är här något riktigt illa sker. Jag får ny energi (otroligt vad lite gurka och släppa cykeln kan göra), alla får ny energi och vi rullar iväg. Alla hjälps till i kedjan under en tid. Det vi då inte märkt är att vi tappade Peter (en ledare i Lidingö, Jens (ledare Nacka) och några fler (10st sa någon)! De ligger bakom oss, ser oss men kommer ej ifatt. Riktigt klantigt för vi hade verkligen behövt fler som drog. Sista 2 milen är benen trötta men viljan finns. Hastigheten är ok får man väl säga. skulle tro att den som är nere på 32,9 beror på all trafik som nu började stoppa upp vägarna.
266:36.05.0045.5 km/h
279:06.95.0032.9 km/h
285:50.05.0051.4 km/h
297:10.85.0041.8  km/h
306:33.55.0045.7 km/h

Får lite hjälp av två andra som snurrar in ibland men i stort är det endast hofare som drar, trots att vi försökte ragga folk när vi insåg att vi var för få som dessutom hade för lite kraft.

Sluttiden var jag först riktigt besviken på men börjar tänka att det är ju ganska bra ändå, 39,65km/h i 30 mil och 146 plats av väldigt många som cyklar. Men frågan som kommer grubblas tills det är dags att anmäla sig för nästa år är, ska jag eller inte? Det är ju faktiskt ganska kul när man tänker efter :)

Konstig bild och trötta ben i Motala




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar