onsdag 8 oktober 2014

Dagarna går i Camp Sweden

Vaknar fortfarande vid 3-4 på morgonen pigg men med förhoppningen att kunna somna om. Enda fördelen med det är att internet går ganska fort just då, vilket annars blir helt nedlusat när alla nio i Camp Sweden ska kolla sin mail, facebooka, twittra och instagramma.

Dagarna rullar annars på i snabbt tempo och brukar börja med simning. Runt 07.30 drar vi oss ned till startområdet för att simma en del av banan. Helt fantastiskt klarblått vatten och man har fullt upp med att kolla färggranna fiskar samtidigt som man inte ska krocka med mötande simmare. Ca 10 min ut finns en båt som bjuder på kaffe vilket då blir ett naturligt mål. Intressant att se alla simmare, det är hundratals där varje morgon. Svårt att hitta en plats med mer vältränade människor och mindre underhudsfett misstänker jag. Imorse provade jag swimskins som man använder när det är våtdräktsförbud, vilket det är här. Enligt Rasmus Henning skulle det göra 5s per hundring och det som satt bäst kostade $290. Ni kan ju räkna tidsvinst per krona på det under 3896m...med lite tur kan jag låna av Nelker.

Kaffebåten. Bild Nelker

Vi provade också att cykla sista biten av cykelbanan innan vändningen upp/ner från Hawi idag för att känna på lite hur det är med vindarna. Har fegat och kommer köra med Dura Ace c35 fram som är betydligt lägre än 808orna. Idag kändes vindarna dock helt okej men man vet ju aldrig på race day. Hastigheter på 60-70 i nedförslöporna och kraftiga kastvindar kan kittla lite i magen. Hade lätt kunnat köra med större klinga fram än mina 53 såhär i efterhand. Det är väldigt böljande bana och ska tydligen vara 1400 höjdmeter vilket gör att man trampar ur i de långa nedförsbackarna.

Vändpunkten efter 9 mil. Liten röd markering i gatan

Paraden var också idag där alla länder promenerar mellan startområdet och expoområdet. 25 svenskar är på plats men har för mig att det var fler som kvalade. Kanske hade de lika strul som oss med flygbiljetterna och kom bort nånstans på vägen?! Kul grej med paraden iaf, lär väl vara enda gången man får representera Sverige.

Lilla men tappra gruppen

Jäkligt skön stämning här där alla är totalt nednördade i triathlon och träning. Ser fram emot lördag men är lite rädd för värmen. Den är verkligen tryckande. Att gå ut lite hårt här kan leda till att man bonkar totalt vilket vore lite trist. Vill ju trots allt njuta av detta race nu när jag är här.


Relaxing - Bild stulen av Nelker

Kaffe på Lava Java


Legenderna! 


Dinner for champs


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar