måndag 15 september 2014

JPM Multisport Challenge




Något jag länge varit väldigt sugen på att testa är multisport. Har sneglat på tävlingar som Åre extreme. Tävling, natur och äventyr i en skön mix. Har dock insett mina/våra begränsningar i en lägenhet. Vi har redan 6 cyklar och mtb får helt enkelt inte plats, än mindre en kajak. Och man måste ju kunna träna…

Men i helgen hade JP Morgan bjudit in ett gäng finansmänniskor att köra en del i Stockholm Adventure Race. Tillskillnad från de som tävlade "på riktigt" var vi 4 per lag istället för 2 alt solo. Delarna bestod av en 1,8km kuperad prolog för att splitta upp fältet, sedan kajak-löporientering-kajak ca 9,3, efter det mtb-orientering 17km och sist löporientering 4.5km. Sträckorna är fågelvägen om man inte irrar omkring.

Herregud vad långsam man känner sig mot jämfört med de snabba med coola kajaker. Och vad jobbigt det var. Sträckan man paddlar var i Hellassjön som jag känner till väl efter openwatersimning där. Paddlingsmomentet ink löp var 9.3k fågelvägen men det kändes lång att paddla. Vi hittade kontrollerna helt ok. En var på lilla ön utanför liksundet så man var tvungen att simma till men var faktiskt riktigt skönt i vattnet. Vi tog alla av oss tröja och skor för att slippa springa i blöta saker resten av dagen. Strax därefter välte jag med kajaken när vi skulle tillbaka. Så mycket för torra kläder…

Efter detta moment var det dags för mtb-o. Växlade in som andra lag i vår interna finanstävling långt efter ledarna i riktiga tävlingen. Gjorde en snabb växling och Kristians tog över för att guida oss på stigarna. Orientera på cykel är inte helt lätt men jag tyckte vi gjorde helt ok ifrån oss. Själv hängde jag mest på och försökte komma med lite glada tillrop. Var jäkligt skoj att cykla mtb men var nöjd att jag körde utan clips. Det går inte riktigt att jämföra med att ligga timmar i tempoställning.


Bild Gunnareld.com


Vid sista kontrollen på cyklingen tog vi oss förbi SEB men när vi kommer till växling ser vi att de trots det redan var där. Tyckte att detta var enda/snabbaste vägen tillbaka men tydligen inte. Visade verkligen på vikten att välja rätt väg.
Växlade dock om dem och gick ut som andra lag på löporienteringen. Tog de första kontrollerna bra men krafterna började tryta lite i vårt lag nu. Och när vi sedan letade efter två kontroller under lång tid och chanserna till pallplats försvann uppstod viss irritation i laget J Tillsist hittade vi i alla fall samtliga kontroller och gick in på en totalttid på 5.20h, ca 2h efter vinnande mixlag. Detta var dock inga rookies utan bestod av Cecilia Jessen och Fredrik Ringström. Cecilia som kom 4a i SM på medeldistans kommer framöver även ingå i försvarsmaktens elitsatsning inom multisport.

Summerar vi dagen så var det jäkligt skoj men man blev lite ödmjuk inför uppgiften att navigera. Man är ju van att bara ösa på. Pratade med Sussi efteråt om att våra inflyttningspresenter till varandra när vi flyttar till Ekerö borde vara ett kit med kajak och MTB.

Grymt anordnat av JPM som tillhandahöll kajaker, cyklar, energi, utrustning och mat efteråt och även tack till Micke Hanell som hjälpt till under sommaren och även arrangerade hela tävlingen.


Team Swedbank

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar